Májusi muffinsütés

2013.05.11 22:07

A legújabb muffinsütő-napunk.

       Most hétvégén elkészültek a legújabb muffinok! Íme, a receptek,és persze a képek:)

 

1. Kávés- mascarponés muffin

         Hozzávalók: -tetszés szerinti alapmuffin ( akár ízesített, akár nem )

                           A krémhez:  - 3-4 teáskanál instant presszó kávépor

                                             - 2 evőkanál langyos víz

                                             - 400 g mascarpone

                                             - 100 ml hideg tej

                                             - 1 tasak Dr. Oetker habfixáló

                                             - 100 g szitált porcukor

                                             - 12 db csokoládés kávészem  ( vagy karamell-esetleg csokidarab )

                            Elk.: A kávéport a langyos vízben feloldjuk, és hideg helyre tesszük. Tálban robotgéppel simára keverjük a mascarponét a a tejjel, majd rövid idő alatt krémesre verjük. Ezután hozzákeverjük a habfixálóval elkevert porcukrot és a kihűlt kávét.

A krémet sima-vagy csillagcsőrű habzsákba töltjük. Minden süteményt kidíszítjük, és a tetejükre egy-egy csokoládés kávészemet nyomunk.

( a receptet a Dr. Oetker: Muffin különlegességek című könyvből készítettük el és írtuk le )

                                                                                     -mi a krémbe nem raktuk bele az összes kávét, ezért lett ilyen világos!

 

 

2. Sajtos muffin

       Hozzávalók: - 5 db szikkadt zsemle

                              - 300 ml tej

                              - só

                              - 2 tojás

                              - frissen reszelt szerecsendió

                              - 300 g Tihanyi Camembert Natúr sajt

                              - fél cs. aprított petrezselyem

                              - 1 fej kockákra vágott hagyma

                              - 1 tk. vaj

                              - frissen őrölt bors

                           Továbbá: - vaj és zsemlemorzsa a kikenéshez

          Elk.:  1. Felaprítjuk a zsemléket. Felmelegítjük a tejet, és sóval, borssal, valamint a szerecsendióval fűszerezzük.

                  2. A tojásokat a zsemlekockákkal együtt a tejhez adjuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük.

                  3. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A sajtot kb. 1 cm-es kockákra vágva a petrezselyemmel együtt a zsemlemasszához adjuk.

                  4. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd ugyancsak a zsemlés masszába forgatjuk.

                  5. A sütőformákat kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Azután teljesen megtöltjük a masszával, és sütőbe toljuk. Kb. 25-30 percig sütjük.

           

 

 

3. Kókuszos muffin - ez a muffin anyák napjára készült, még egy verset is kaptunk hozzá:  Muffinokkal és versekkel,

                                                                                                                                    Raffaello ízével,

                                                                                                                                  Orgona illatával

                                                                                                                                    S fehér virágával

                                                                                                                                  Köszöntjük az édesanyákat.                                                                                                                               

            Hozzávalók:  - egy adag alapmuffin tetszés szerint ízesítve

                           A krémhez:  - 250 g mascarpone

                                              - 3/4 evőkanál tej  (FONTOS, hogy ne rakjunk többet a tejből, maximum kevesebbet )

                                              - méz vagy porcukor

                                              - kókuszreszelék

                           A díszítéshez: - egy csomag / 12 db Raffaello                 

               Elk.:  a mascarponét tálba rakjuk. A krém többi hozzávalójából ízlés szerint annyit keverünk bele habverővel, hogy krémes állaga legyen és ne folyjon szét. Ha végeztünk, azonnal tálaljuk vagy rakjuk hűtőbe!

A kókuszos krémet kivételesen nem a muffin tetejére, hanem mellé rakjuk! Kb. két evőkanálnyit halmozzunk egy tányérra a muffin mellé, és nyomjunk a közepébe egy Raffaello-t.