Májusi muffinsütés
A legújabb muffinsütő-napunk.
Most hétvégén elkészültek a legújabb muffinok! Íme, a receptek,és persze a képek:)
1. Kávés- mascarponés muffin
Hozzávalók: -tetszés szerinti alapmuffin ( akár ízesített, akár nem )
A krémhez: - 3-4 teáskanál instant presszó kávépor
- 2 evőkanál langyos víz
- 400 g mascarpone
- 100 ml hideg tej
- 1 tasak Dr. Oetker habfixáló
- 100 g szitált porcukor
- 12 db csokoládés kávészem ( vagy karamell-esetleg csokidarab )
Elk.: A kávéport a langyos vízben feloldjuk, és hideg helyre tesszük. Tálban robotgéppel simára keverjük a mascarponét a a tejjel, majd rövid idő alatt krémesre verjük. Ezután hozzákeverjük a habfixálóval elkevert porcukrot és a kihűlt kávét.
A krémet sima-vagy csillagcsőrű habzsákba töltjük. Minden süteményt kidíszítjük, és a tetejükre egy-egy csokoládés kávészemet nyomunk.
( a receptet a Dr. Oetker: Muffin különlegességek című könyvből készítettük el és írtuk le )
-mi a krémbe nem raktuk bele az összes kávét, ezért lett ilyen világos!
2. Sajtos muffin
Hozzávalók: - 5 db szikkadt zsemle
- 300 ml tej
- só
- 2 tojás
- frissen reszelt szerecsendió
- 300 g Tihanyi Camembert Natúr sajt
- fél cs. aprított petrezselyem
- 1 fej kockákra vágott hagyma
- 1 tk. vaj
- frissen őrölt bors
Továbbá: - vaj és zsemlemorzsa a kikenéshez
Elk.: 1. Felaprítjuk a zsemléket. Felmelegítjük a tejet, és sóval, borssal, valamint a szerecsendióval fűszerezzük.
2. A tojásokat a zsemlekockákkal együtt a tejhez adjuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük.
3. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A sajtot kb. 1 cm-es kockákra vágva a petrezselyemmel együtt a zsemlemasszához adjuk.
4. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd ugyancsak a zsemlés masszába forgatjuk.
5. A sütőformákat kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Azután teljesen megtöltjük a masszával, és sütőbe toljuk. Kb. 25-30 percig sütjük.
3. Kókuszos muffin - ez a muffin anyák napjára készült, még egy verset is kaptunk hozzá: Muffinokkal és versekkel,
Raffaello ízével,
Orgona illatával
S fehér virágával
Köszöntjük az édesanyákat.
Hozzávalók: - egy adag alapmuffin tetszés szerint ízesítve
A krémhez: - 250 g mascarpone
- 3/4 evőkanál tej (FONTOS, hogy ne rakjunk többet a tejből, maximum kevesebbet )
- méz vagy porcukor
- kókuszreszelék
A díszítéshez: - egy csomag / 12 db Raffaello
Elk.: a mascarponét tálba rakjuk. A krém többi hozzávalójából ízlés szerint annyit keverünk bele habverővel, hogy krémes állaga legyen és ne folyjon szét. Ha végeztünk, azonnal tálaljuk vagy rakjuk hűtőbe!
A kókuszos krémet kivételesen nem a muffin tetejére, hanem mellé rakjuk! Kb. két evőkanálnyit halmozzunk egy tányérra a muffin mellé, és nyomjunk a közepébe egy Raffaello-t.