A paleolit étrendesek...

Akik áttértek a paleolit étrendre azoknak sem kell lemondaniuk a muffinokról:

1.)

 

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 reszelt alma
  • 5 dkg nyírfacukor (aki szacharinnal csinálja, ugyanolyan jó!)
  • 1 csomag sütőpor vagy szódabikarbóna (a sütőportól van, akinek csípi a nyelvét)
  • 4 tojás
  • apróra tört dió
  • 12 db muffinpapír

Az egészet keverd össze, és rakd muffipapírba, majd süsd meg. Ebből az adagból még marad, azt süsd meg valami kisebb formában a muffin mellett. A muffinpapírra csak azért van szükség, mert ez a muffin szétesősebb. Ám ha zsírpapírral kibélelt őzgerincben, vagy téglakenyér sütőformában sütöd, ugyanolyan jó, és megspórolod a sütőpapírt. :)

2.)

 

  • 15 dkg darált mandula
  • 25 dkg reszelt alma
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl zabtejszín (elhagyható) ettől csak gazdagabb ízű és lesz a tészta
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál dióolaj (elhagyható) könnyebben tudod az olajtól lehúzni a papírkosárkát

A muffint ugyanúgy kell sütni, ahogy a korábbi receptekben olvasod.

Javaslat: először a mandulát daráld le és ezután, az őrölt mandulába reszeld az almát és ezt követően tegyél bele nyírfacukrot. Nekem az a tapasztalatom, hogy ebben a sorrendben a reszelt alma nem engedi ki a levét, illetve a mandula azonnal felszívja, főleg ha a nyírfacukrot a végén kevered hozzá. Így talán nem lesz híg a tészta.

A képen lehet, hogy felismerhetetlen: fügedarabok sültek a muffinok tetején.

Akik nem tudják mi az a paleolit étrend, de megjött a kedvük ezekhez muffinokhoz, azoknak itt egy kis ismertető:

Az úgynevezett paleolit étrend a kőkori ember táplálkozását ajánlja a 21. században is. Az irányzat képviselői arra buzdítanak, hogy tartózkodjunk a tejtől és a gabonaféléktől, ehelyett együnk inkább húst, gyömölcsöket, zöldséget és csonthéjas magvakat. A paleodiétával azonban a táplákozástudományi szakértő szerint több komoly probléma is akad, az érvényességét alátámasztó evolúciós magyarázat pedig gyenge lábakon áll. Ráadásul igen drága is ez az étrend.