Oreo muffin
Elkészült a legújabb muffinunk, az Oreo muffin!
Hozzávalók: A tésztához: - egy csomag ( 12 db ) OREO keksz
- 3 tojás
- 1 csipetnyi só
- 160 g cukor
- 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
- 160 g puha vaj
- 100 g búzaliszt
- 30 g kakaópor
- 1/2 csapott teáskanál sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 70 ml tej
- a recept szerint még bele kéne rakni 20 g étkezési keményítőt, de én kihagytam-így is ugyanolyan (vagy még finomabb) lett a tésztája, puha és omlós !
A krémhez: - 30 g szitált porcukor
- 50 g puha vaj
- 400 g zsíros tehéntúró ( a recept szerint ennyi kell, én csak 300 g-ot használtam )
Elk.: 1. egy 12 db-os muffinformát papírformákkal kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük.
2. előkészítésként a töltött kekszek két felét elfordítjuk és elválasztjuk egymástól. A fehér tölteléket tálba kaparjuk. A 24 fél kekszből 16-ot kis darabokra törünk (a többit a tetejéhez félretesszük)
3. a tésztához a tojásfehérjéből sóval keverőtálban - konyhai robotgéppel a legmagasabb fokon- kemény habot verünk. Ezután még 3 percig verjük, ezalatt apránként beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot.
4. Egy másik tálban habosra keverjük a tojássárgáját a vajjal vagy a margarinnal, és hozzáadjuk a darabokra tördelt kekszet. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel ( ezt én kihagytam, a liszthez csak a kakaót, sütőport és szódabikarbónát kevertem ), a kakaóval, a sütőporral és szódabikarbónával. A lisztkeveréket és a tejet felváltva a masszába keverjük. Ezután két részletben, a legalacsonyabb fokozaton beleforgatjuk a habot is.
5. a tésztát egyformán eloszlatjuk a formákban, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
6. a muffinokat hagyjuk kihűlni.
7. a tetejéhez a fehér keksztölteléket a porcukorral és a vajjal krémesre verjük, majd rövid idő alatt belekeverjük a túrót.
8. a krémet csillagcsőrű habzsákból a sütemények tetejére nyomjuk. A megmaradt kakaós kekszet ( 8 db ) durvára morzsolva a krémre szórjuk, esetleg kissé rányomjuk.