Oreo muffin

2013.05.14 15:16

Elkészült a legújabb muffinunk, az Oreo muffin!

 

Hozzávalók:  A tésztához: - egy csomag ( 12 db ) OREO  keksz

                                      - 3 tojás

                                      - 1 csipetnyi só

                                      - 160 g cukor

                                      - 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor

                                      - 160 g puha vaj

                                      - 100 g búzaliszt

                  - 30 g kakaópor

                  - 1/2 csapott teáskanál sütőpor

                  - 1 késhegynyi szódabikarbóna

                  - 70 ml tej

                  - a recept szerint még bele kéne rakni 20 g étkezési keményítőt, de én kihagytam-így is ugyanolyan (vagy még finomabb)         lett a tésztája, puha és omlós !

A krémhez:  - 30 g szitált porcukor

                  - 50 g puha vaj

                  - 400 g zsíros tehéntúró    ( a recept szerint ennyi kell, én csak 300 g-ot használtam )

Elk.: 1. egy 12 db-os muffinformát papírformákkal kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük.

       2. előkészítésként a töltött kekszek két felét elfordítjuk és elválasztjuk egymástól. A fehér tölteléket tálba kaparjuk. A 24 fél kekszből 16-ot kis darabokra törünk (a többit a tetejéhez félretesszük)

       3. a tésztához a tojásfehérjéből sóval keverőtálban - konyhai robotgéppel a legmagasabb fokon- kemény habot verünk. Ezután még 3 percig verjük, ezalatt apránként beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot.

       4. Egy másik tálban habosra keverjük a tojássárgáját a vajjal vagy a margarinnal, és hozzáadjuk a darabokra tördelt kekszet. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel ( ezt én kihagytam, a liszthez csak a kakaót, sütőport és szódabikarbónát kevertem ), a kakaóval, a sütőporral és szódabikarbónával. A lisztkeveréket és a tejet felváltva a masszába keverjük. Ezután két részletben, a legalacsonyabb fokozaton beleforgatjuk a habot is.

        5. a tésztát egyformán eloszlatjuk a formákban, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

        6. a muffinokat hagyjuk kihűlni.

       7. a tetejéhez a fehér keksztölteléket a porcukorral és a vajjal krémesre verjük, majd rövid idő alatt belekeverjük a túrót.

        8. a krémet csillagcsőrű habzsákból a sütemények tetejére nyomjuk. A megmaradt kakaós kekszet ( 8 db ) durvára morzsolva a krémre szórjuk, esetleg kissé rányomjuk.