Sztracsatella muffin
Hozzávalók: ( 12 darabhoz ): - 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 2 tábla tortabevonó tejcsokoládé
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál sütőpor
a díszítéshez: - egy doboz sztracsatella ízű fagyi
- csokiöntet/ csokiforgács / csokoládélap
Elk.: A muffinformákat kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A csokit apróra törjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát a tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit. A tésztát a formákba kanalazzuk, és kb. 25 percig sütjük.
Tálalás előtt a már kihűlt muffinokra egy-egy gombóc fagyit teszünk, és csokiöntettel, csokiforgáccsal, vagy csokilappal díszítjük.