Sztracsatella muffin

 Hozzávalók: ( 12 darabhoz ):  - 25 dkg liszt

                                            - 15 dkg vaj

                                            - 15 dkg cukor

                                            - 1 dl tejszín

                                            - 2 tábla tortabevonó tejcsokoládé

                                            - 2 tojás

                                            - 2 teáskanál vaníliaaroma

                                            - 1 teáskanál sütőpor

                                    a díszítéshez: - egy doboz sztracsatella ízű fagyi

                                                        - csokiöntet/ csokiforgács / csokoládélap

      Elk.: A muffinformákat kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A csokit apróra törjük, a lisztet elkeverjük a sütőporral. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát a tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit. A tésztát a formákba kanalazzuk, és kb. 25 percig sütjük.

Tálalás előtt a már kihűlt muffinokra egy-egy gombóc fagyit teszünk, és csokiöntettel, csokiforgáccsal, vagy csokilappal díszítjük.


Készíts ingyenes honlapot Webnode