Sajtos muffin
Hozzávalók: - 5 db szikkadt zsemle
- 300 ml tej
- só
- 2 tojás
- frissen reszelt szerecsendió
- 300 g Tihanyi Camembert Natúr sajt
- fél cs. aprított petrezselyem
- 1 fej kockákra vágott hagyma
- 1 tk. vaj
- frissen őrölt bors
továbbá: - vaj és zsemlemorzsa a muffinsütő kikenéséhez
Elk.: 1. Felaprítjuk a zsemléket. Felmelegítjük a tejet, és sóval, borssal, valamint szerecsendióval fűszerezzük.
2. A tojásokat a zsemlekockákkal együtt a tejhez adjuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük.
3. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A sajtot körülbelül 1 cm-es kockákra vágva a petrezselyemmel együtt a zsemlemasszához adjuk.
4. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd ugyancsak a zsemlés masszába forgatjuk.
5. A sütőformákat kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. A mindegyiket teletöltjük a masszával, majd sütőbe toljuk.