Sajtos muffin

 

Hozzávalók:  - 5 db szikkadt zsemle

                   - 300 ml tej

                   - só

                   - 2 tojás

                   - frissen reszelt szerecsendió

                   - 300 g Tihanyi Camembert Natúr sajt

                   - fél cs. aprított petrezselyem

                   - 1 fej kockákra vágott hagyma

                   - 1 tk. vaj

                   - frissen őrölt bors

                továbbá: - vaj és zsemlemorzsa a muffinsütő kikenéséhez

        Elk.:  1. Felaprítjuk a zsemléket. Felmelegítjük a tejet, és sóval, borssal, valamint szerecsendióval fűszerezzük.

                2. A tojásokat a zsemlekockákkal együtt a tejhez adjuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük.

                3. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A sajtot körülbelül 1 cm-es kockákra vágva a petrezselyemmel együtt a zsemlemasszához adjuk.

                4. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd ugyancsak a zsemlés masszába forgatjuk.

                5. A sütőformákat kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. A mindegyiket teletöltjük a masszával, majd sütőbe toljuk.