Muffin tölcsérben
Hozzávalók: a süteményhez: - 22,5 dkg puha, sótlan vaj
- 22,5 dkg sütőporral kevert liszt
- 22,5 dkg finom szemű kristálycukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 4 tojás
- 1,2 dl író
- 1 kiskanál vaníliaeszencia
- 24 lapos aljú ostyatölcsér
a krémhez: - 17,5 dkg porcukor, átszitálva
- 11,5 dkg puha, sótlan vaj
- 1 csipet só
- 1,2 dl tejszín
- 1 kiskanál vaníliaeszencia
- 2 evőkanál színes cukordara vagy tetszés szerinti szórócukor
Elk.: a sütőt 175 fokra előmelegítjük, és egy 24-es osztású muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük. A sütemény hozzávalóit elektromos habverővel két-három perc alatt simára keverjük. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe kanalazzuk, és az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült, a sütőből kihúzzuk, és 5 percig pihentejük, azután a süteményeket rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A papírborítást lehúzzuk, és a süteményeket 1-1 tölcsérbe állítjuk. A krémhez a porcukrot a vajjal és a sóval, elektromos habverővel kikeverjük, majd a tejszínt és a vaníliát beletesszük, és felhabosítjuk. A krémet csillagcsövű habzsákból körkörösen a muffinokra nyomjuk, és színes szórócukorral/ cukordarával díszítjük.
24 darabhoz