Muffin tölcsérben

 

 Hozzávalók: a süteményhez: - 22,5 dkg puha, sótlan vaj

                                           - 22,5 dkg sütőporral kevert liszt

                                           - 22,5 dkg finom szemű kristálycukor

                                           - 2 kiskanál sütőpor

                                           - 4 tojás

                                           - 1,2 dl író

                                           - 1 kiskanál vaníliaeszencia

                                           - 24 lapos aljú ostyatölcsér

                   a krémhez: - 17,5 dkg porcukor, átszitálva

                                    - 11,5 dkg puha, sótlan vaj

                                    - 1 csipet só

                                    - 1,2 dl tejszín

                                    - 1 kiskanál vaníliaeszencia

                                    - 2 evőkanál színes cukordara vagy tetszés szerinti szórócukor

           Elk.: a sütőt 175 fokra előmelegítjük, és egy 24-es osztású muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük. A sütemény hozzávalóit elektromos habverővel két-három perc alatt simára keverjük. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe kanalazzuk, és az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült, a sütőből kihúzzuk, és 5 percig pihentejük, azután a süteményeket rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A papírborítást lehúzzuk, és a süteményeket 1-1 tölcsérbe állítjuk. A krémhez a porcukrot a vajjal és a sóval, elektromos habverővel kikeverjük, majd a tejszínt és a vaníliát beletesszük, és felhabosítjuk. A krémet csillagcsövű habzsákból körkörösen a muffinokra nyomjuk, és színes szórócukorral/ cukordarával díszítjük.

                                                                                                                                    24 darabhoz

 

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode