Citromos muffin
Hozzávalók: -110 g liszt
-110 g puha, sótlan vaj
-110 g kristálycukor
-2 tojás
-1,5 kiskanál sütőpor
-1 kiskanál só
-60 ml író
-1 citrom reszelt héja
Elk.: a tojásokat és a kristálycukrot robotgéppel simára keverem, majd beleszórom a lisztet, a sütőport, a sót, és beleöntöm az írót is. Végül összekeverem a reszelt citromhéjjal, Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütöm.
A citromos muffinom igazából egy versenyre készült, ahol egézséges, citrusfélékből összeállított süteményeket kellett sütni. Hogy az alaptészta is egézséges legyen, a kristálycukor helyett nyírfacukrot használtam, ami nem emeli a vércukorszintet. Citromhabbal és gyümölcsnyárssal díszítettem.
A muffin annyira tetszett a zsűrinek, hogy megnyertem a versenyt :)