Citromos muffin    

Hozzávalók:  -110 g liszt

                   -110 g puha, sótlan vaj

                   -110 g kristálycukor

                   -2 tojás

                   -1,5 kiskanál sütőpor

                   -1 kiskanál só

                   -60 ml író

                   -1 citrom reszelt héja

 Elk.: a tojásokat és a kristálycukrot robotgéppel simára keverem, majd beleszórom a lisztet, a sütőport, a sót, és beleöntöm az írót is. Végül összekeverem a reszelt citromhéjjal, Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütöm.

 

             A citromos muffinom igazából egy versenyre készült, ahol egézséges, citrusfélékből összeállított süteményeket kellett sütni. Hogy az alaptészta is egézséges legyen, a kristálycukor helyett nyírfacukrot használtam, ami nem emeli a vércukorszintet. Citromhabbal és gyümölcsnyárssal díszítettem.

                  

A muffin annyira tetszett a zsűrinek, hogy megnyertem a versenyt :)